Bjud på en ny variant av lasagne med denna tacokryddade kycklingvariant. Du kan göra din krämiga kycklingragu en dag i förväg och sedan värma upp före den varvas med lasagneplattorna. Ät den nygräddade lasagnen med en vinägrettoppad sallad.
Original recept från www.ica.se
Jan. 23, 2022
2 dl lätt crème fraiche
200 g färskost
2 dl mjölk
9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
Olja
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (à 250 g)
1 röd paprika (à 200 g)
2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1.5 dl vatten
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Använd gärna broccolistammen, skala den i så fall med potatisskalare och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
Täck bottnen på en smord ugnssäker form med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Till servering: Servera med en grönsallad med vinägrett.