đĄTips! Ăr man laktosintolerant kan man byta till laktosfri creme fraiche i sĂ„sen till rödbetssalladen. Den som Ă€r vegetarian eller vill ha rödbetssalladen helt vegetariskt byter majonnĂ€sen mot Ă€ggfri majonnĂ€s och creme fraichen mot vegansk creme fraiche.
Dec. 24, 2024
Kg fÀrska rödbetor
2 dl crĂšme fraiche
0.5 dl majonnÀs
0.5 tsk lökpulver
Salt, svartpeppar
1. Skala och tÀrna rödbetorna. Koka i rikligt med saltat vatten pÄ lÄg temperatur under lock till rödbetorna mjuknat (cirka 20-30 minuter). Observera att tiden kan variera beroende pÄ smÄtt du tÀrnat rödbetorna. KÀnn med en tandpetare efter 15 minuter.
2. SlÄ av vattnet och blanda rödbetorna med creme fraiche och majonnÀs. Smaka av med lökpulver samt salt och peppar.