Kalljästa frallor med frön, perfekt och smidig frukost eller mellanmål. Kanske kan de vara något av njuta av i mellandagarna? ♥️ Det här brödreceptet återkommer jag oftas till. Supersmidigt med natt/kalljästa frallor som du kan smaksätta med det du har hemma tex morot eller zucchini. Degen gör du sedan på jäst, fil, havregryn, fullkornsvetemjöl & frön, låter vila och jäsa under natten i kylen och bakar sedan ut morgon efter. 14-16 stycken
Original recept från www.instagram.com
Dec. 24, 2024
25 g färsk jäst
3 dl kefir eller annan fil/naturell yoghurt
5 dl kallt vatten
1 dl grovriven morot eller zucchini
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl fullkorn
1 - 2 tsk flingsalt
1 msk ljus sirap eller honung
8 dl vetemjöl
2 dl frön (tex solros och pumpa)
Smula jästen i en större bunke.
Blanda ut i fil och vattnen.
Tillsätt morot, havregryn, salt, honung och fullkornsvetemjöl, rör till en jämn smet med trägaffel.
Arbeta in det vanliga mjölet. (Smeten blir ganska kletig). Strö över frön, täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten, minst 8 timmar.
Sätt ugnen på 250 eller 225 grader varmluft.
Täck två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Klicka ut degen med hjälp en stor sked som du doppar i vatten. Doppa i vattnet och skeda ur en rejäl klick för varje fralla, se till att få med frön. Jag fick ihop 16 stycken men receptet säger 15.
Baka 15 min. Njuuut!