Den här mjuk pepparkakan gjord på mogna bananer, havregryn, vetemjöl, mandelmjöl smaksatt med apelsin var riktigt smarrig! Perfekt om man har lite mogna bananer hemma och vill baka med lite mindre socker.
Dec. 24, 2024
2 st mogna bananer
2 st ägg
0.5 dl sirap
0.5 dl mjölk
0.5 apelsin, pressad
Skal av halv apelsin (riv med zestjärn)
0.5 dl rapsolja (kokosolja kan funka med)
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk neijlika
1.5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 180 grader Mosa bananen i en skål. Vispa tillsammans med äggen.
Lägg till sirap, mjölk, sylt, apelsin och till slut oljan och rör runt.
Blanda i de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan försikt ner i skålen med de blöta ingredienserna.
Häll över brödform med bakplåtspapper och ställ in lite längre ner i ugnen i ca 45 min. Känn med en sticka!
Pudra över lite florsocker för dekorations skull om du önskar eller om du vill ha den ännu sötare varför inte en liten glasyr och lite apelsinzest på?