Lammfärs och fetaost är typiska Medelhavssmaker som de flesta gillar. Här har vi valt att koka en snabb men god mangochutneysås till. Den passar fint till lammfärsbiffarna med sin sötsyrliga touch.
Original recept från www.ica.se
Jan. 23, 2022
900 g sparrispotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
1 msk olja
1 röd lök
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
4 msk mango chutney
Salt och peppar
250 g haricots verts (bönor)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
3 msk matlagningsyoghurt
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olja, krossad vitlök, salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och baka i ugn i ca 15 minuter. Rör då och då.
Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i tärningar. Blanda lammfärsen med fetaost, ägg, sambal oelek, salt och peppar och forma färsen till portionsstora pannbiffar.
Mangochutneysås: Skala och skiva löken. Spara hälften och bryn resten i oljan. Tillsätt därefter tomaterna och låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Rör ner mango chutney och smaka av med salt och peppar.
Bönor: Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i haricots verts, koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Blanda de varma bönorna med resterande lök, olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Stek pannbiffarna i oljan tills de är färdiga, ca 4 minuter på varje sida.
Servera biffarna med rostad potatis, mangosåsen, bönor och en klick yoghurt.