Ugnsbakad sötpotatis med grädd Scampi är både ett gott som bjudmiddag. Tack vare sin konsistens och smak är ugnsbakad sötpotatis gott i många olika sammanhang. Med sin söta lena smak passar en saltsyrlig fyllning perfekt. Här i en härlig kombination med räkor och Parmesan 🧡🧡🧡🤎🤎💗 t och vitlök.
Nov. 7, 2022
4 sötpotatisar
3 dl grädde
Purjolök
4st salladslök
1 - 2 vitlökar
Olivolja
1 - 2 msk smör
Salt-svartpeppar och chiliflarn
Ta bort skalet på Scampi stjärten. Skälj sv dem i sil. Skär Scampi & salladslök I små bitar.
Pressa vitlök. Stek Scampi och vitlök på medel-hög värme.
Lägg i Scampi och rör om en sund. Häll i grädden. Låt puttra på svag värme i ca 15min så röran blir tjock.
Salta och peppra. Om lite extra hetta använd Chiliflarn.
Dela potatisen i två delar och pensla med olivolja. Lägg upp och ned i plåt under halva tiden. Vänd dem sedan uppåt på smörpapper.
När dom är färdiga ta ut och svalna. Gröp sedan ur en håla I var potatis. Lägg I Scampi röran. Resterande potatis som blir kvar efter utgröpning fördelas sedan på röran.
Strö på Parmesan osten över röran. Lägg åter in potatis i ugnen tills osten smält. Lycka till och smaklig måltid 💕🌸