Svingott på mackan, att dippa grönsaksstavar eller nachos i. Testa gärna med stora vita bönor för en lenare hummus. Tänk på att hummusen blir tjockare efter att den fått stå i kylen. Om den inte ska ätas direkt kan man därför tillsätta lite mer vatten. Originalrecept från Cookie and Kate
March 5, 2022
0.5 dl tahini (skalad, rinnig)
0.5 dl citronjuice
2 msk olivolja
1.5 dl soltorkade tomater i olja
1 stor vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
425 g koka kikärtor eller stora vita bönor
3 msk vatten
Mixa tahinin och citronjuicen superkrämig i en matberedare, tillsätt därefter tomaterna, vitlöken, olivolja, salt och chiliflakes och mixa i någon minut.
Tillsätt hälften av kikärtorna/bönorna och mixa 1 minut, mixa därefter ned resten av kikärtorna/bönorna 1-2 minuter eller tills hummusen är len och krämig. Tillsätt en skvätt vatten ifall den känns för tjock. Mer krämig? Tillsätt lite mer tahini.