En god och len omelett som är enkel att göra. Servera gärna med köttbullar eller på julbordet som tillbehör.
Dec. 3, 2025
4 st ägg
1.5 dl mjölk
2 krm salt
Smör till formen
400 g kantareller
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1.5 - 2 dl mjölk
2 tsk japansk soja
Salt
Svartpeppar
1 tsk svampbuljong
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen och tillsätt mjölk och salt.
Smöra formen och häll i omelettsmeten. Grädda i ugnen ca 20 min.
Gör en stuvning under tiden.
Stek svampen i en torr panna tills all vätska kokat in.
Tillsätt smöret och stek tills svampen fått fin färg.
Pudra över mjölet och rör runt.
Häll på mjölk och låt sjuda tills stuvningen tjocknar.
Rör ner soja och buljong, börja med 1 tsk och smaka av. Tillsätt mer vid behov för mörkare färg och djupare smak.
Smaka av med salt och peppar.