Markus Aujalays recept: https://youtu.be/7p5m2f4jfXk
Dec. 22, 2024
1.2 kg tjocka revbensspjäll
1 st liten bit färsk ingefära
10 st hel kryddpeppar
1 st stjärnanis
10 st hel kryddnejlika
1 tsk gula senapsfrön
1 msk brun farin strö
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
Salt
Svartpeppar
Mortla de hela kryddorna.
Salta och peppra revbensspjället på båda sidorna samt riv över ingefära.
Häll på kryddorna, brun farin, honung och soja. Smörj in kryddorna i revbensspjället ordentligt.
Packa in revbensspjället ordentligt i aluminiumfolie (eller som jag: använd stekpåse, där man klipper 2-3 lufthål), så att det blir tätt. Lägg paketet i en form.
Kör in i ugnen på 150 grader i 2 timmar.
Ta ut köttet (plocka bort folie/stekpåse). Pensla på med vätskan. Ställ in i ugnen utan folie/stekpåse i 5-10 minuter.
Häll över vätska från köttet i en stekpanna, skär upp köttet och stek det lätt innan servering.