Här har ni 2 sorters sill, en krämig sill med smak av apelsin och en senapssill med smak av Whiskey! 🥃🍊🎅🏻 Det här måste ni bara prova! 🤩
Original recept från www.instagram.com
Dec. 22, 2024
1 burk 5-minuterssill
0.5 st apelsin
3 cm purjolök
1.5 dl crème fraiche
1 nypa cayennepeppar
Salt
Peppar
1 st stor burk löksill (550g)
2 msk whisky
3 msk grovkorning, stark senap
3 msk finhackad rödlök
1 tsk äppelcidervinäger
2 dl crème fraiche
100 g färskost med smak av paprika och lök
1 dl majonnäs
Salt
Peppar
Häll av lagen från sillen. Skär den till mindre bitar om den är som filéer.
Skala och filéa ur fruktköttet på apelsinen.
Finstrimla purjolöken.
Blanda créme fraiche med en nypa cayennepeppar samt salt och peppar. Ha ner sill, purjolök och apelsin.
Låt stå och gotta till sig i kylen i minst 1 dygn.
Skölj sillbitarna och låt dem rinna av i ett durkslag.
Rör ihop whisky, senap och finhackad rödlök med vinäger. Vänd ner crème fraiche, färskost, majonnäs och rör ihop.
Smaka av med salt och peppar och ha sedan ner sillen.
Rör ihop allt försiktigt och ha sedan ner i en burk eller skål. Ställ kallt och låt den gärna stå till sig en dag innan servering.