Med färdigmarinerade kycklingspett går det att få middagen klar på nolltid! Stek eller ugnsgrilla de smakrika kycklingspetten och servera med en sallad på rostad sötpotatis och krämig chilimajonnäs.
Original recept från www.ica.se
Jan. 22, 2022
600 g sötpotatis
1 rödlök
1 msk olivolja
2 krm chiliflakes
Salt
1 påse bladspenat
150 g fetaost
0.5 dl hackade, rostade hasselnötter
3 msk olivolja
2 dl hackad koriander
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1 dl majonnäs
1 msk srirachasås
1 förp färska kycklingspett koriander, lime och chili (à ca 480 g)
Libabröd (libanesiskt tunnbröd)
Svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C.
Sötpotatissallad: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsform och blanda med olivoljan, chiliflakes och smaksätt med salt. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter.
Dressing: Rör ihop olivoljan med koriander, limeskal- och juice, smaka av med salt och peppar.
Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.
Tillaga spetten i grillpanna eller i ugn enligt anvisning på förpackningen.
Sötpotatissallad: Blanda den rostade sötpotatisen och löken med spenaten och dressingen. Smula och strö över fetaost och hasselnötter.
Vid servering: Servera spetten med salladen, chilimajonnäsen och libanesiskt tunnbröd.