Har du testat lasagnesoppa? Detta är dit tecken att göra det annars och spara det här receptet meddetsamma❣️ En varning dock.. Förutom att den är försvinnande god så blir den där mozzarellan ganska så ostig och trådig och skedarna svårdiskade efteråt.. Kan man inte leva med det är detta ingen rätt för dig 😅
Dec. 22, 2024
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 - 3 msk olivolja
500 g färs (jag körde blandfärs)
2 msk tomatpuré
2 msk pesto arrabiata
2 tsk balsamvinäger
1 tsk oregano, 1 tsk paprikapulver
Salt, svartpeppar, cayennepeppar
(0,5 tsk socker)
1 msk ketchup
8 dl vatten (du kan säkert ta 1 liter med för ännu mer vätska/soppa)
400 ml krossade tomater
390 g pastasås basilika
1 msk kalvfond
1 st köttbuljong
2 dl grädde
Salt, peppar
8 st lasagneplattor
Parmesan/mozarella riven
Färsk basilika
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olivolja. Rör ner färsen och stek allt till fin färg.
Krydda med oregano + paprikapulver och rör ner tomatpuré, pesto och balsamvinäger. Låt fräsa ihop några min.
Tillsätt tomatsås/kross, vatten, buljong/fond och ketchup. Smaka av med salt, peppar och socker (valfritt).
Låt det puttra ihop ca 5 min, lägg till grädde och puttra 5 min till.
Bryt ner lasagneplattorna i soppan och låt puttra ca 10 minuter till. Smaka av.
Häll upp i soppskålar och garnera med riven ost, gärna blandning av mozzarella och parmesan samt basilika.