Denna härliga Hedvigsoppa kan man variera med olika färs sorter- kött, bland eller vegansk färs beroende på vad man önskar. Billigt och enkel att tillaga! En av mina personliga favoritsoppor❤️
Nov. 10, 2022
2 - 3 msk olja att bryna i
500 g valfri kött- eller vegofärs
1 st finhackad gul lök
2 st finhackade schalottenlökar
2 st hackade vitlöksklyftor
500 g strimlad vitkål
1 st grovriven morot
4 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
12 dl vatten
2 st kött- eller grönsaksbuljongtärningar
2 dl créme fraiche eller liknande växtbaserad produkt
Värm upp en stor kastrull/ gryta med olja. Bryn färsen, tillsätt de tre löksorterna och rör då och då.
När färsen är genomstekt/genomvarm och lökbitarna mjuka så tillsätter du vitkålen. Rör ofta då kålen inte ska få färg utan bara mjukna. Tillsätt morotsrivet och låt mjukna.
Låt tomatpurén brynas på botten i mitten innan du blandar ut den med resterande i kastrullen/ grytan. Tillsätt salt och peppar.
Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 10-30 minuter. Smaka av. Servera med en klick crème fraiche eller likande växtbaserad produkt och något gott bröd.