Lättlagat och jättegott. Kyckling som är besläktat med Flygande Jakob, fast här med kantarellsmak 🥰
Dec. 21, 2024
5 - 6 st kycklingfiléer
0.5 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
1 burk ananas (kan uteslutas)
1 st påse kantarellsås, pulver
200 g crème fraiche
4 msk mjukost med kantarellsmak
0.5 l färska kantareller el. 1 burk
1 pkt bacon
2 tsk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1 st knippa persilja
Smör eller margarin till stekning
Salt
Svartpeppar
Riven ost
Skär fileèrna i bitar. Skär purjolöken i ringar.
Bryn kycklingen och fräs purjolöken/vitlöken lite lätt. Bryn kantarellerna.
Blanda ner kantareller och ananas i grytan. Krydda med kycklingfond, soja, salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme tills allt är genomvarmt och kycklingköttet färdigt.
Bryn bacon.
Gör kantarellsåsen efter anvisningen på förpackningen. Tillsätt kokbar crème fraiche och mjukost.
Smöra en form och häll kycklingblandingen därpå. Strö över den knaperstekta baconen. Häll över såsen. Toppa med den rivna osten och persilja.
Ugn: 200 grader i 30-40 minuter, tills osten smält och den får fin gyllenbrun färg.