Blev sååå sugen på något i detta stuk efter jag såg att minbrunchclub (TIPS på otroligt matkonto på Instagram btw, gå in och följ henne!! 🥹) hade gjort upside down pepparkakor. 🤩 Här har ni ett perfekt tilltugg för uppesittarkvällen, förrättsbordet nu i jul, något gott till alla myskvällar, eller varför inte laga på nyårsafton?? 🌟😙 Såå gott!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 21, 2024
6 st bitar smördeg
6 st skivor lufttorkad skinka
1 st äpple
1 st gul lök
6 st passliga bitar brie
Färsk timjan
Honung
Balsamico
Salt och svartpeppar
1 st ägg
Hård cheddarost eller annan ost
Ta fram en ugnsplåt, lägg på ett bakplåtspapper.
Ringla 6 st. 'cirklar' med olivolja, honung och balsamicosås.
Lägg även på salt, svartpeppar och färsk timjan.
Skala löken och skär upp den ringar. Lägg ut ringarna på allt annat.
Skär upp passligt stora bitar av brie ost och lägg ostbitarna ovanpå.
Skär upp tunna skivor av äpple och lägg ca. 3 skivor på/bredvid osten.
Lägg på den lufttorkade skinkan.
Täck till sist över med smördegen, försök täcka allt innehåll med kanterna.
Nagga små hål i smördegen där innehållet finns och tryck även till kanterna. Pensla över med ett ägg. Lägg med lite riven ost om du vill, jag använde mig av en hård cheddarost.
Grädda i ugnen ca. 15-20 minuter, tills smördegsrutorna börjar få en fin gyllene färg.
Vänd smördegsrutorna med en stekspade sen, toppa med ytterligare lite färsk timjan. Klart! 🥰