En härligt lyxig förrätt ”Fit for a king” 🥂
Nov. 5, 2022
250 g oxfilé
4 msk forellrom
3 msk löjrom
4 st ostron öppnade (behåll vattnet)
1.5 msk gräslök finhackad
1.5 st citron (zesten)
3 msk olivolja (av bra kvalité)
Salt & peppar
Smörgåskrasse till garnering
1.5 dl dill
1.5 dl gräslök
1.5 dl persilja
1.5 st citron (saften)
2 dl rapsolja (olivolja funkar med)
Salt & peppar
2 dl syrad grädde
3 msk champagne (alt vatten)
Salt & peppar
Börja med örtoljan.
Värm upp oljan till 65 grader.
Mixa oljan med örterna & citronsaften.
Sila av oljan och smaka av med salt & peppar. Ställ sedan svalt i kylen.
Öppna ostronen och hacka dom fint och lägg i en bunke.
Sila av vätskan från ostronen ner i bunken. (Detta gör man för att inte få med massa skalrester i tartaren)
Hacka oxfilén fint och blanda sedan med resten av ingredienserna till tartaren.
Smaka av med salt & peppar.
Blanda ihop den syrade grädden med champagnen och smaka av med salt & peppar.
Lägg upp tartaren på en tallrik och dra några varv med pepparkvarnen.
Servera tartaren med den syrade grädden och örtoljan!
Enjoy 🥂