En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.
Original recept från www.arla.se
Jan. 21, 2022
150 g arla® svenskt smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
500 g nötfärs
1 msk arla® svenskt smör
1 taco kryddmix à ca 28 g
1 dl vatten
2 dl arla köket® lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl arla köket® lätt crème fraiche
150 g körsbärstomater
1 dl green jalapeño eller yellow chili
1.5 dl arla köket® riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
3 dl arla® gräddfil
Majschips el tacochips
Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.