En riktigt krämig och god lasagne kommer här Här serveras den mitt i veckan, men den passar fantastiskt bra på helgen också, med ett glas kallt vitt till 😋 Som vanligt med lasagne är den som bäst då den fått vila till sig ett tag efter att den har varit i ugnen 😍
Original recept från www.instagram.com
Dec. 20, 2024
1 st purjolök
1 st fänkål
2 st vitlöksklyftor
1.5 dl vitt vin el. matlagningsvin
150 g bladspenat
250 g ricotta
1 st tub räkost (175 g)
4 dl matlagningsgrädde
3 msk fiskfond
0.5 st pressad citron
250 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
Tomater
Riven parmesan
Färska lasagneplattor
Salt och peppar
Slå på ugnen på 225 grader. Strimla purjolök och fänkål fint. Riv vitlöken och fräs på tillsammans. Slå på vinet och låt det gå ihop sig en stund. Lägg i spenaten. Salta och peppra.
Blanda ricotta, räkost, matlagningsgrädde, pressad citron och fiskfond.
Strimla laxen. Brukar blanda i hop den med räkorna så det blir lätt att bygga lasagnen sedan 🤩
Halvera tomaterna och riv parmesanen.
Varva lasagneplattor, purjo/fänkål/spenatfräset, räkor och lax, tomater och ricotta”såsen”. Efter sista lagret, avsluta med att toppa med riven parmesan 🧀
Låt gå i ugnen ca 25 min.