Det här är något som man verkligen kan kalla för snabbmat. Det funkar i stort sätt med vilka grönsaker som helst. Samma med proteinet. Här blev det kallrökt lax som serverades till, men räkor eller kräftstjärtar passar också väldigt bra. Eller så äter du det bara som det är 😍. Här har vi lagat för 4-6 🍽️.
Original recept från www.instagram.com
Dec. 20, 2024
Risoni
3 dl grädde
0.5 g saffran
1 st röd spetspaprika
1 frp sockerärtor
15 st små plommontomater
Salt och peppar
Slå på vatten och koka risoni al dente. Skär parikan och sockerärtorna i mindre bitar, dela tomaterna på hälften. Ta i grädde och saffran i en panna koka ihop, tillsätt grönsakerna och låt det puttra på tills risonin är klar, slå av vattnet och rör sedan ned den i saffrans och grönsaksgrädden. Rör ihop ordentligt. Salta och peppra. Klart ✅👍.
Vill man att grönsakerna ska vara mjukare så kan man fräsa på dem innan och sedan låta de gå klart i grädden. Vi tycker att det är godare med lite tuggmotstånd, därför får dom bara ett snabbt uppkok 💛😊.