Dem här chokladbiskvierna är så otroligt goda! 🤤 Ni måste bara prova!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 19, 2024
275 g mandelmassa
1 st äggvita
50 g mörk choklad (70%)
125 g smör (rumsvarmt)
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
200 g mörk choklad (70%)
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna.
Smält chokladen till fyllningen i mikron eller över vattenbad och låt den svalna något.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp.
Vänd ner chokladen i smörkrämen.
Låt biskvierna stelna i kylen ca 30 min.
Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylen.