TIPS att ocksĂ„ slĂ„ in kolan i bullformar, gĂ„r mycket snabbare Ă€n att klippa ut frĂ„n bakplĂ„tspapperđ
Original recept frÄn www.instagram.com
Dec. 19, 2024
50 g smör
2 dl strösocker
2 dl vispgrÀdde
2 dl ljussirap
1.5 msk kakao
150 g marabou mjölkchoklad
Koka upp smör, socker, vispgrÀdde, ljussirap och kakao pÄ medelhög vÀrme tills smeten nÄr 125 grader.
Gör gÀrna ett kulprov för att se sÄ kolan Àr lagom mjuk.
Ta sedan bort kastrullen frÄn plattan och tillsÀtt den hackade mjölkchokladen.
HÀll över i en form som Àr relativt hög. Och strö sedan pÄ flingsalt. LÄt svalna och skÀr sedan upp i lagom stora bitar.