Jag älskar linsgryta! Det går snabbt, är enkelt, kan i princip baseras på ingredienser från skafferiet och det går att winga sig fram för variation. Krydda med det du känner för och har hemma. Perfekt!
Jan. 20, 2022
2 msk tomatpure
400 g kokosmjölk
2,5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl torkade röda linser
Koriander
Valfria grönsaker. idag fanns selleri och paprika i kylen. morot eller spenat är också gott
Ris
Matolja
1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
Ca 1 tsk curry
Ca 1 tsk spiskummin
Ca 1 tsk ingefära
Ca 1 tsk kanel
Ca 1 tsk garam masala
Chillipulver eller ca 1/4 färsk chili
Koka ris enl instruktioner på förp så det passar tiden för grytan
Hacka lök och vitlök och stek i olja. Tillsätt kryddor och sedan tomatpuré när löken mjuknat något
Häll i kokosmjölk, vatten och smula ner buljong. När det börjat koka tillsätter du linserna och koriander. Linserna ska koka ca 10-15 minuter eller tills de blivit mjuka och börjat dela sig något. Under tiden skär du dina krönsaker till lgom stira bitar och tillsätter så att de kokar så länge som du tycker passar. Morötter kan ex ligga i hela koktiden, medan spenat bara ska i alldeles på slutet.