750 g fläskfilé
5 dl grädde
1 dl hackad schalottenlök
1 dl hackad svamp
2 vitlökar
2 msk kalvfond
1 dl vatten
Smör
Chiliflarn
2 msk soya [kikkoman]
Valfri färsk sallad
750 g pommes aviko super crunch
2 msk olivolja
1️⃣Sätt på ugnen på 200 grader. Använder mig av både smör och olja vid min matlagning. Vilket höjer upp smakerna. Börja med att finhacka lök och svamp för sig. Stek sedan lök och vitlök på lägre värme så inte vitlök får bismak.
2️⃣ Stek svampen med rikligt med smör. Krydda med svartpeppar och salt.
3️⃣Rensa filén från senor och skär I tunna skivor. Stek i egen panna så filén får färg. Blanda sedan allt i en djup stekpanna och häll i grädde, vatten och fond. Låt sjuda i ca 20 min.
4️⃣ Lägg i den färska eller torkade dragonen. Toppa med Chiliflarn. Förbered pommes i ungsplåt eller fritös. Ringla över lite olja.
5️⃣ Valfri sallad och även porslin som passar till. Detta tycker jag är extra viktigt då det framhäver måltiden.