Dekorera och stick gärna ner en pepparkaka. Tag också med nån mandarin eller clementinklyfta 🥰 💡Tips! Vegetariskt: Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vaniljsocker, grädde, saffran och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Dec. 18, 2024
2 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
0.75 dl strösocker
0.5 g saffran
1 st vaniljstång
30 st lingon, frusna
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dra i minst 15 minuter.
Koka upp vispgrädden med strösocker, saffran och en urskrapad vaniljstång.
När gräddblandningen kokat upp så blanda ner gelatinbladen och häll upp i portionsglas. Jag tycker det är lagom med ca 0,75 dl pannacotta i varje glas.
Låt stå kallt tills de stelnat, ca 3-4 timmar i kylskåp.
Servering: Sockra de frusna lingonen. Lägg ut ca 3-4 lingon per pannacotta.