Original recept frÄn www.instagram.com
Dec. 20, 2024
25 g fÀrsk jÀst
0.5 g saffran
5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
2 tsk salt
11 dl (660 g) vetemjöl special
150 g riven vÀsterbottenost
Rosmarin
Lös upp jaÌsten med saffran & vatten i din köksassistent. TillsĂ€tt rapsolja, sirap & hĂ€lften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg & tillsaÌtt daÌrefter saltet & resten av mjoÌlet. KnaÌda degen i minst 10 minuter. HĂ€ll pĂ„ osten (spara lite till topping) & lĂ„t jĂ€sa under bakduk i 1 timme. LĂ€gg rosmarinkvistar i lite olja sĂ„ att dom inte brĂ€nns i ugnen.
Strö över lite vetemjöl & dela degen i 9 bitar. LÀgg pÄ plÄt med bakplÄtspapper utan att forma & strö pÄ ost & rosmarin. LÄt jÀsa under bakduk i 20 minuter, sÀtt samtidigt ugnen pÄ 225°C. GrÀdda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter, tills brödet fÄtt fin fÀrg. Ta ut frÄn ugnen & lÄt svalna.