Vad passar inte bĂ€ttre nu innan jul Ă€n en Saffranspasta. LĂ„t alla smaker tillsammans fĂ„ explodera i munnen đ
Dec. 17, 2024
400 g pasta mezze maniche
1 g saffran
4 st finhackade bananschalottenlökar
3 st finhackade vitlöksklyftor
0.5 - 1 st röd chilifrukt beroende pÄ styrka
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrÀdde
0.5 dl olivolja
1 burk handskalade rÀkor
2 st förpackningar burrata (till servering)
40 g pinjenötter (till servering)
Lös upp saffran i lite vatten.
Finhacka schalottenlök, vitlök & chili. SkÀr sparrisen i smÄ bitar. FrÀs sedan detta i olivolja, det ska inte ta fÀrg.
TillsÀtt saffransvattnet och det vita vinet. LÄt det sedan koka ner till ungefÀr hÀlften innan du tillsÀtter vispgrÀdden. Detta ska sedan koka ihop i 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning pÄ förpackningen. HÀll av och spara lite av vattnet.
Blanda pastan med sÄsen & tillsÀtt pastavattnet för att tunna ut den. LÄt detta koka ihop. Smaka av med salt och peppar. TillsÀtt Àven rÀkorna.
Torr rosta pinjenötterna i stekpannan. Fördela sedan pastan i djupa tallrikar och toppa med pinjenötter samt burratan (jag delade 1 pÄ 2 personer).
Smaklig mÄltid.