Detta är det godaste receptet på bananpannkaka som jag någonsin smakat. Jag har testat och lagat väldigt många olika varianter och jag tycker denna är helt klart bäst. Mycket för att äggvitan gör det fluffigare men också för att det både är banan och mjöl i. Inte likt nyttigt som bara banan – men det blir så gott med denna kombon. 😍 Variera antalet bananer beroende på hur mycket banansmak du vill ha. Inspiration till detta recept kommer ifrån Emilia som driver bloggen matinspo.se 👌🏼
Jan. 1, 2023
2 st banan
2 st stora ägg, är de små så ta ett till.
1 tsk bakpulver
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
Olja eller smör att steka i
1.5 dl grädde
Bacon i bitar
2 msk hallonsylt
15 - 20 st färska hallon
Honung eller sirap eller fiber syrup
Separera äggvitan och äggulan i två olika större skålar som det går att vispa i.
Vispa äggvitan till ett hårt vitt skum med elvisp. Lägg den åt sidan till senare.
Mosa med en gaffel eller mixa bananen med en stavmixer i skålen med äggulorna. Jag kör stavmixer för det går snabbt. Lägg sedan i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och mixa till en fast och tjock smet.
Vänd sedan ner den vispade äggvitan med en slickepott, lite åt gången och rör om. Älskar att höra hur det låter när man rör om och man märker att smeten blir bara fluffigare och fluffigare.
Stek bananpannkakorna på medel till låg värme i ett par minuter per sida tills de är gyllene i färgen.
Mina favorittillbehör är bacon för då blir det sött och salt. Stek dem under tiden som du gör plättarna på medelvärme. Vispa grädde och ta fram sylt eller sirap. Jag använder fiber syrup från Nicks som är en variant med mindre socker och funkar toppen.
Servera allt tillsammans och njut!