Enkel och supergod gryta med fläskfilé (eller kyckling), champinjoner och bacon.
Nov. 3, 2022
600 g fläskfilé (eller kyckling)
2 pkt bacon
10 st champinjoner
1 st rödlök
Smör eller olja att steka i
2 dl créme fraîche
3 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1 st köttbuljongtärning
2 tsk tomatpuré
1 - 2 tsk sambal oelek
Salt & peppar
Skär fläskfilén i tunna skivor, strimla bacon samt finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar.
Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller en större stekpanna. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser lök, bacon och champinjoner.
Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt créme fraîche, grädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek.
Låt puttra tills fläskfilén är helt klar, ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller klyftpotatis och exempelvis haricots verts.