Otroligt fluffigt och gott!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 15, 2024
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 msk strösocker
0.5 msk salt
100 g rumsvarmt smör
9 - 10 dl vetemjöl
1 äggula
1 msk vatten
Vallmofrön
Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i din bakmaskin/bunke. Blanda i mjölk, socker, salt och rumsvarmt smör. Tillsätt 5 dl av mjölet. Arbeta in resten av mjölet, ca 3 msk i taget, tills det blir en mjuk smidig deg, den får inte bli för hård. Täck över med en bakduk och jäs ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 24 bitar. Rulla till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Låt jäsa utan bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med äggulan blandad med vatten. Strö över vallmofrön. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna.