Mustig och smakrik! Går att variera grönsakerna efter säsong.
Original recept från www.koket.se av Zeina Mourtada
Dec. 15, 2024
500 g nötfärs
300 g potatis
1 purjolök
2 morötter
1 palsternacka
3 klyftor vitlök
2 - 3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
7 dl vatten, hett
1 msk koncentrerad grönsaksfond
Olja, till stekning
Salt
Peppar
Ansa purjolöken och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i slantar. Skala och riv palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Stek färsen i olja i en gryta tills den får färg. Tillsätt alla grönsaker och vitlök och stek lite till.
Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond.
Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter under lock.