Grönkålschips i airfryern- vilken grej!! Krispigt, salt och oemotståndligt gott.
Original recept från annamarialarsson.allas.se av Anna María Larsson
Dec. 15, 2024
200 g grönkål
Olivolja
Flingsalt
Skölj och rensa grönkålen. Dra loss från den grova stammen och stjälkarna och gör till lagom stora bitar.
Lägg i en skål och häll över lite olivolja. Inte för mycket! Strössla över lite flingsalt.
Massera grönkålen och jobba in oljan och saltet.
Ner med grönkålen i din airfryer (jag har en Cosori Dual Blaze) 160°C i 4 minuter. Skaka runt och kör 4 minuter till. Ta ut och se om grönkålen är krispig nog, kör annars 2 min till. Beror ju lite på mängd grönkål och airfryer.
Häll upp i en skål. Ät som dom är eller toppa valfri maträtt med lite gott krisp!