2 st schalottenlök
1 tsk vitlökspulver
200 g körsbärstomater
1 tsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
2 krm salt
400 g halloumi
Skala och hacka lök
Hetta upp olivoljan i en kastrull
Fräs lök, vitlökspulver, ingefära tomatpuré och garam masala 3-4 minuter
Halvera tomaterna under tiden
Tillsätt tomater, krossade tomater, vatten, grädde och smulad buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter
Vänd ner spenaten
Smaka av med salt
Skär halloumin i stora tärningar och stek gyllene i en stekpanna
Blanda ner halloumin i grytan
Servera med ris och ett stort glas mjölk