150 g smör
2 pkt saffran
4 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1.5 dl mjölk
250 g smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st äggulor
1 dl kokos
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsform med smör och bröa med kokos (jag smörjer alltid långpannor och sockerkaksformar med smör och bröar med kokos). Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Blanda alla torra ingredienserna i en separat skål.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Sikta i och häll i mjölken och smöret. Vänd ihop till en smet. Häll smeten i långpannan.
Grädda kakan i mitten av ugnen c:a 15 minuter.
Gör under tiden Glasyren. Smält smör i strösocker. Koka upp i c:a 1 minut. Vispa i äggulor och strösocker till en tjock kräm. Låt svalna något.
Bred krämen över kakan och strö på kokos.
Låt kallna och skär i bitar.