😍
Original recept från www.instagram.com
Dec. 14, 2024
0.5 g saffran
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljpasta
1 st kvist rosmarin
1 tsk flingsalt
25 g smör
200 g färdig mjuk pepparkaka
200 g brieost
3 msk turkisk yoghurt
Hasselnötter
Koka upp saffran, strösocker, vispgrädde, sirap, vaniljpasta & rosmarin i en kastrull. Låt puttra i 5 minuter, ta sedan bort från värmen & tillsätt flingsalt. Häll upp i glasburk.
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna, häll över i en skål. Hyvla bort skalet på osten & skär i mindre bitar. Vispa ost & yoghurt med elvisp eller kör i en mixer tills du får en krämig & jämn konsistens.
Skär pepparkaka i 10 bitar & stek frasigt i smör. Lägg upp på fat & låt svalna lite. Spritsa på vispad brie, ringla över saffranskolasås & strö på hasselnötter & rosmarin.