2 st vitlöksklyftor
Smör
300 g basmatiris
6 dl vatten
0.5 tsk salt
400 g pak choi
4 st morot
2 st lime
600 g kycklingfilé
150 g asiatisk woksås
40 g jordnötter
1 kruka koriander
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja och en generös klick smör i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten och salt och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och för sedan över i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsätt kyckling i stekpannan och stek i 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås när kycklingen är färdigstekt och låt den värmas upp.
Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda pak choi och morot med det färdiglagade riset.
Servera ris och kyckling på tallrikar, och toppa med sås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor.