Krispig blomkål med bbq-sås, frisk sallad och klyftpotatis. En enkel och god vegetarisk måltid med mycket smak.
Jan. 16, 2022
0.5 dl panko ströbröd
2 msk panamat
2 st tomat
1 st gurka
100 g salladsmix
120 g bbq-sås
2.5 dl gräddfil
1 kg potatis
2 st blomkålshuvuden
2 dl majonnäs
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.
Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.
Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.
Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.
När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt och peppar i en salladsskål.
Fördela klyftpotatis, blomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla BBQ-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil vid sidan av.