Amerikanska pannkakor - perfekt till brunch eller som helgfrukost. Dessa små, tjocka och fluffiga pannkakor är alltid lika uppskattade här hemma. Enkelt och snabbt recept gjort på bland annat naturell yoghurt, mjöl, ägg, mogen banan, bikarbonat och bakpulver. Genom att separera och vispa äggvita separat får pannkakorna lite extra fluff. ☺️ Servera pannkakorna med lönnsirap och färska bär. 4 personer/21 små pannkakor.
Dec. 14, 2024
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
1 mogen banan
2 dl mild yoghurt naturell elelr filmjölk
1.5 dl mjölk
1 st ägg
2.5 msk smält smör/margari + extra till stekning
Lönnsirap
Blandade färska bär
Nutella eller annan nötcreme
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa banan och blanda med yoghurt, äggula och smält smör i en annan. Blanda sedan ihop till en slät smet.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Hetta upp lite smör i en stekpanna eller plättlägg. (Jag gillar att göra i plättlägg- smidigt att steka flera samtidigt.) Klicka ut en generös matsked smet för varje pannkaka och stek på låg till medelvärme i omgångar. När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
Servera pannkakorna med lönnsirap och bär. Och varför inte lite choklad/nötcreme?