Kladdkakemuffins med kolasås och nougattäcke. Jättegott! 👌😋
Dec. 12, 2024
500 g nougat
1 burk karameliserad mjölk
100 g mörk choklad
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 dl ljus sirap
0.5 dl matolja
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1. Ger en sats muffins/portion. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg – vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Fyll formarna med 2/3 med smet. Klicka ut lite karamelliserad mjölk på varje muffins.
4. Grädda i mitten av ugnen, cirka 12 minuter. Låt de svalna i kylskåp.
5. Smält nougaten över vattenbad och fyll upp rikligt över varje muffins. (Hela kakan ska täckas). Ställ tillbaka in i kylskåpet och låt stelna.