Ca 30 minuter

Yoghurtmarinerad kyckling med pärlcouscous

Yoghurtmarinerad kyckling med honungsrostade grönsaker och pärlcouscous.

Jennifer Palmér

Jan. 16, 2022

Ingredienser

1 st kycklingbuljong

335 g pärlcouscous

1 kruka bladpersilja

3 st morot

250 g körsbärstomater

2 st rödlök

1 msk honung

2 st vitlöksklyftor

1 st citron

600 g strimlad kycklingbröstfilé

1 tsk salt

1 msk saha-ras

300 g matyoghurt

8 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 240 grader.

Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung, lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron i klyftor.

Blanda kycklingstrimlor, en skvätt citronjuice, salt, Saha-Ras, hälften av yoghurten och hälften av vitlöken i en stor skål. Krydda med peppar och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras.

Koka upp en kastrull med vatten och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med tuggmotstånd.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscous tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning tills genomstekt.

Finhacka persilja. Blanda resterande yoghurt och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Rör i persilja (spara lite till garnering) med den färdiglagade pärlcouscousen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp persiljepärlcouscous, honungsmarinerade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling på tallrikar.

Ringla över vitlöksyoghurt och garnera med resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av. Smaklig måltid!

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.