Yoghurtmarinerad kyckling med honungsrostade grönsaker och pärlcouscous.
Jan. 16, 2022
1 st kycklingbuljong
335 g pärlcouscous
1 kruka bladpersilja
3 st morot
250 g körsbärstomater
2 st rödlök
1 msk honung
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
600 g strimlad kycklingbröstfilé
1 tsk salt
1 msk saha-ras
300 g matyoghurt
8 dl vatten
Sätt ugnen på 240 grader.
Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung, lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron i klyftor.
Blanda kycklingstrimlor, en skvätt citronjuice, salt, Saha-Ras, hälften av yoghurten och hälften av vitlöken i en stor skål. Krydda med peppar och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras.
Koka upp en kastrull med vatten och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med tuggmotstånd.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscous tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning tills genomstekt.
Finhacka persilja. Blanda resterande yoghurt och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Rör i persilja (spara lite till garnering) med den färdiglagade pärlcouscousen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp persiljepärlcouscous, honungsmarinerade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling på tallrikar.
Ringla över vitlöksyoghurt och garnera med resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av. Smaklig måltid!