Juliga snittar på kavring toppad med senapskräm, skinka, grönkål och picklad lök. Perfekt att servera som tilltug på julbord eller glöggmingel. Eller kanske ett bra sätt att piffa upp rester?
Original recept från www.coop.se
Dec. 12, 2024
25 g färsk grönkål
2 krm salt
1 msk neutral olja
Kavring
2 msk smör
Julskinka
0.5 dl picklad rödlök
100 g cream cheese
3 msk crème fraiche
2 msk söt grovkornig senap
Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönkålen under omrörning på hög värme tills den blir krispig och får lite färg. Salta.
Blanda cream cheese, crème fraiche och senap till en kräm.
Smöra kavringskivorna. Orkar/hinner du smörsteker du dem 😉
Skär bröden i två delar vardera. Bred krämen på bröden, lägg på en ihoprullad skinkskiva eller en halv (beror på hur tunna skivor du har) och toppa med grönkål och picklad lök.