Ibland har man ont om tid och då passar detta recept som är en enklare variant av pad thai. Jag har enbart valt broccoli som grönsak för att hålla det enkelt. Jag har optimerat för snabbhet helt enkelt. Jag gillar verkligen nötterna på toppen, snåla inte på dem 😉
Nov. 1, 2022
400 - 500 g kycklinglårfilé
180 g risnudlar
200 g asian wok pad thai santa maria (2/3 av flaskan)
600 - 800 g fryst broccoli
1 ägg
2 dl cashewnötter eller jordnötter
Börja med att dela kycklingen i bitar och stek den på spisen, jag tar en sax och klipper kycklingen rakt ned i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar.
Sätt på vatten i en stor kastrull och salta.
Om du som mig gillar när broccolin är relativt mjuk så gör så här: När vattnet kokar häller du i broccoli först vilket gör att vattnet slutar koka eftersom det blir kylt av isen. När vattnet kokar igen lägger du i nudlarna i 3 minuter. Sen häller du av vattnet.
När kycklingen börjar bli klar så knäcker du ett ägg på sidan och rör runt lite grann på stället som om du gör scrambled eggs.
När kycklingen är klar häller du över nudlar och broccoli i stekpannan. Häll på såsen, blanda och smaka av så det blir bra smak. Sen toppar du med hackade cashewnötter eller jordnötter! Du kan också avsluta med lime på toppen. Njut 😊