Enkel men smakrik vardagsrätt där ugnsrostad sötpotatis och potatis får sällskap av kycklinglårfilé marinerad i vitlök, ingefära, tomatpuré och soja och toppas med en mild yoghurtsås gjord på grekisk yoghurt och mango chutney.
Dec. 11, 2024
3 tsk färsk ingefära
3 st vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
3 msk tomatpuré
3 msk olivolja
1 st förpackning kycklinglårfile à 800 g
2 st sötpotatis
2 st bakpotatis (eller bara sötpotatis)
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm chiliflakes
2 dl grekisk yoghurt
0.5 - 1 dl mango chutney
Salt och peppar
65 g mâchesallad
Sätt ugnen på 225°C.
Kyckling: Skala och finriv ingefära och vitlök. Blanda med soja, tomatpuré och olivolja. Blanda marinaden med kycklingen och låt det marinera minst 10 minuter innan tillagning.
Sötpotatis: Skär potatisen i ca 1/2 cm breda skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite chiliflakes. Tillaga i ugnen ca 30 minuter.
Bryn kycklingfilén i stekpanna i omgångar tills färdig (minst 75 grader om du har kycklingfilé men gärna upp mot 80/85 kycklinglårfilé).
Blanda crème fraiche och chiliflakes.
Servera kycklingen och potatisen tillsammans med crème fraiche och mâchesallad.