600 g torskrygg
16 delikatesspotatisar, kokta
1 citron
1 purjolök
100 g smör
Finhackad dill
Aluminiumfolie
Salt & peppar
2 dl grÀdde
2 dl créme fraiche
200 g smör
2 msk pressad citron
Finskuren grÀslök
Salt
SÀtt ugnen pÄ 180 grader. Hacka ner purjolöken, skicka ner i en kastrull tillsammans med smör. LÄt koka mjuk pÄ lÄg vÀrme utan att det fÄr nÄn fÀrg
LÀgg ut ett ark aluminiumfolie i en form. Skiva den kokta potatisen och fördela pÄ arket. LÀgg torsken pÄ potatisen. Salta och peppra. PÄ med dill och purjolöken. Toppa med citron och nÄgra skivor smör. Förslut paketet och skicka in i ugnen i cirka 20 minuter
SandefjordsÄs: Koka upp grÀdde i en kastrull. Vispa i créme fraiche och lÄt koka upp igen. Ta bort frÄn vÀrmen och vispa i smör, lite i taget. Smaka av med salt och citron. TillsÀtt grÀslöken och servera