Jägarsås är en traditionell europeisk sås som ofta serveras till kötträtter såsom schnitzel, stekar och grillat kött. Den kännetecknas av sin rika smak av champinjoner och en lätt örtig ton. Jägarsåsen är enkel att göra och lyfter fram smakerna i köttet på ett fantastiskt sätt 🥰 💡Tips! Jägarsåsen passar utmärkt till schnitzel, stekt eller grillat kött och är även god till pasta. Garnera gärna med färska örter för en fräsch touch.
Dec. 10, 2024
300 g champinjoner eller blandsvamp, soppar, kantareller
2 msk smör
1 st charlottenlök finhackad
2 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong tärning
1 dl grädde
3 msk finhackad persilja
Salt och svartpeppar (efter smak)
Skiva svampen. Stek den i smöret, låt löken fräsa med mot slutet.
Häll på vinet och låt det koka in till nästan hälften. Rör ner tomatpurén.
Smält smöret i en kastrull, rör ner vetemjölet och låt det fräsa tillsammans en stund.
Späd med buljongen under vispning, häll i grädde och låt såsen koka ca 5-10 minuter.
Rör ner svampblandningen i såsen och smaka av med salt och svartpeppar.