Vegansk tofustroganoff med kikärtor. Otippat god tycker jag som ändå är ett stort fan av klassisk korvstroganoff.
Original recept från www.tasteline.com
Jan. 15, 2022
250 g rökt tofu
1 st gul lök
1 vitlök
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
8 st soltorkade tomater
1 tsk timjan
1 msk senap
500 g krossade tomater
1 dl havregrädde
Salt
Svartpeppar
400 g kikärtor
Stroganoff: 1. Skär tofu i strimlor. 2. Hacka lök och vitlök. 3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek tofun tills den får en fin färg. 4. Stek lök och vitlök i några minuter. 5. Tillsätt tomatpuré och rör runt så att den blandas med tofun och löken. 6. Strimla de soltorkade tomaterna. 7. Tillsätt soltorkade tomater, kikärtor, timjan, senap, krossade tomater och havregrädde. 8. Låt sjuda under lock ca 5 min. 10. Smaka av med salt och svartpeppar.