Här kommer en superenkel mousse som går snabbt att svänga ihop. Den behöver såklart några timmar i kylen, så det är inget som man gör alldeles innan servering, men helt perfekt om man har tiden till att förbereda innan.
Original recept från www.instagram.com
Dec. 8, 2024
1 st gelantinblad
200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
1 st ägg
3 st äggulor
0.5 dl socker
2 msk vatten
0.5 dl kallt kaffe
Lägg gelatinbladet i blöt och smält chokladen.
Vispa grädden i en bunke.
Vispa i en annan bunke ägget och äggulorna till ett ordentligt fluff.
Koka vatten och socker till en sockerlag. Krama ur vattnet ur gelantinbladet och rör ned det i sockerlagen.
Häll sedan sockerlagen i äggfluffet och rör i den smälta chokladen.
Ta i kaffet och efter det, vänd ner grädden. Rör tills allting blivit blandat till en härlig mousse.
Häll upp i glas eller skålar och ställ i kylen några timmar.
Servera sedan med apelsin, kanderade nötter (köpte färdiga) och minimaränger 🤎🍊