En korean-style tortillas med nötfärs, spetskål och picklad gurka.
Jan. 15, 2022
0.5 dl japansk sojasås
2 msk olivolja
1 st gurka
2 msk vitvinsvinäger
500 g nötfärs
2 st morot
400 g spetskål
1 knippe koriander
16 st tortillabröd
2.5 dl gräddfil
1 msk limejuice
1 st röd chili
50 g färsk ingefära
2 st vitlöksklyfta
2 st lime
3 tsk socker
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Kärna ur och finhacka chili. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor.
Blanda chili, ingefära, vitlök, socker, sojasås, olivolja och en generös skvätt limejuice i en skål.
Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare. Blanda gurka i en skål med vitvinsvinäger, en nypa socker och salt. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 minuter. Rör i såsen och sjud i 8-10 minuter.
Grovriv morot. Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt.
Grovhacka koriander. Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 minuter.
Bre gräddfil på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.