4 st ägg
2 dl strösocker
1 pkt saffran á 0,5g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
150 g philadelphiaost
80 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Vispa ihop ägg, strösocker och saffran tills det blir en fluffig och luftig smet. Använd gärna elvisp eller en assistent för att få det så luftigt som möjligt.
Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten, så allt blandas väl.
Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 5 minuter på 225 grader. Låt svalna något och vänd upp den på ett bakplåtspapper med strösocker, så det blir en fin sockrad yta på rulltårtan.
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, använd gärna en elvisp här också, då smeten ska bli slät och fin. Bred på fyllningen på rulltårtan och rulla sedan ihop den till en rulle på längden.
Förvaras i kylen och skiva upp i skivor vid servering.