LammfĂ€rsbiffar med fetaost blir otroligt saftiga och goda! đđ
Dec. 8, 2024
500 g lammfÀrs
1 dl ströbröd
2 dl grÀdde
2 st Àgg
1 dl hackad gul lök eller rödlök
1 st stor vitlöksklyfta
150 g smulad fetaost
0.5 tsk salt
1.5 krm vitpeppar
Olivolja + smör (att steka i)
Blanda ihop ströbröd med grÀdde, Àgg, lök, vitlök samt smulad fetaost i en skÄl till en smet. TillsÀtt salt och vitpeppar.
Kryddor som passar i lammfÀrsbiffar Àr: 1 tsk mynta, 0,5 tsk spiskummin, 0,5 tsk grovmalen kryddpeppar, 0,5 tsk oregano samt 0,5 tsk timjan. Ta den eller de kryddor du gillar. Jag brukar hoppa över de kryddorna och tar istÀllet 1,5 tsk lammkrydda frÄn KrusmyntagÄrden (Gotland).
TillsÀtt sedan lammfÀrsen och rör till en jÀmn fÀrs. Forma 12 stycken biffar.
Stek lammfÀrsbiffarna gyllenbruna nÄgra minuter pÄ varje sida i olivolja + smör, sÄ att de blir genomstekta (tÀck dÄ över med lock eller folie).
Servera lammfÀrsbiffarna förslagsvis med klyftpotatis, tzatziki samt stekta paprikabitar och zucchiniskivor.