Potatis skuren i strips storlek
Gul lök i skivor
Ansjovis
Mjölk
Grädde
Kryddpeppar
Ströbröd
Öppna ansjovisburken och separera fileer och spad. Koka löken 10 min i mjölk. Lägg kryddpeppar i en stängbar tesil och sänk ner i kastrullen.
Sila mjölk och lök och häll tillbaka mjölken. Fyll på tesilen med ny kryddpeppar och sänk ner i kastrullen. Lägg i potatisen och fyll på med mer mjölk om det behövs. Koka i 10 min. Sila och spara potatisen.
Smöra en form och ströa med ströbröd. Lägg i hälften av potatisen. Varva med lök och ansjovis. Varva med potatis. Häll över ansjovisspadet. Klicka över smörklickar. Häll i grädde upp till halva formen. Ströa med ströbröd. Kör i ugnen på 180 grader i 25-30 min.